Challenge İzmir – İnovasyon Yarışması – İzmir Büyükşehir Belediyesi – Yaşar Üniversitesi – Makina Mühendisliği Bölümü

Challenge İzmir – İnovasyon Yarışması – İzmir Büyükşehir Belediyesi

Değerli Öğrencilerimiz,

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, İzmir’in gelişimine katkı sağlayacak iklim değişikliği, geri dönüşüm, altyapı, turizm, dirençli kent ve ulaşım fikirleri için düzenlenen Challenge İzmir’ de siz de yerinizi alın!..

Detaylı Bilgi ve başvuru: https://challengeizmir.izmir.bel.tr/

Genel Bilgi:

Challenge İzmir, İzmir’in geleceğini şekillendirecek yenilikçi fikirlerin ortaya çıkmasına katkı sağlayacak bir açık inovasyon yarışmasıdır.

Bu yarışmada, genç zihinlerin fikirlerini hayata geçirmeleri için mükemmel bir fırsattır. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin belirlediği konu başlıklarında çözümcü projeler geliştirebilir ve büyük ödülleri kazanma fırsatı elde edebilirsin.

Proje geliştirme kategorisinde; dirençli kent, iklim değişikliği, geri dönüşüm, altyapı, turizm ve ulaşım başlıklarında proje geliştirebilirsin.

Oyun geliştirme kategorisinde; kent sakinlerinin yaşamını kolaylaştıracak oyunlaştırma projesi veya kentin tanıtımını sağlayacak oyunlar geliştirebilirsin.

Kimler katılabilir:

– Yarışma herkese açıktır.

Takımlaşma:

1. Seçenek: Takımımı kendin oluştur seçeneği ile en az 2 en fazla 5 kişilik takımını oluşturabilirsin

2.Seçenek: Takımımı özgelecek algoritması oluştur seçeneği ile 3 kişilik takımının otomatik oluşturabilirsin.

Not: Özgelecek takımları başvuru süreci tamamlandıktan sonra oluşacaktır.

Yarışma süreci;

– Takımlaşma: Takımlaşma için iki seçeneğin var.

Birincisi takımımı kendim oluşturacağım seçeneği ile en az iki en fazla beş kişilik takımını oluşturabilirsin

İkincisi takımımı özgelecek algoritması oluştur seçeneği ile 3 kişilik takımının otomatik oluşturabilirsin. Unutma bu seçenek ile takım tüm başvuru bitim tarihinden sonra oluşturulacaktır.

Başka takımlar sana davet gönderebilir. Bildirimlerden sana gelen davetleri kontrol etmeyi unutma.

– Fikir geliştirme:

Seçtiğin kategoriye göre çözmek istediğin konu başlığında ilk önce problemlerini belirleyip problemlere yönelik çözüm önerileri geliştirebilir ve proje fikrini takım arkadaşlarınla oluşturabilirsin.

– Proje geliştirme

Proje geliştirme aşamasında fikrinizi projelendirerek size gönderilecek rapor şablonlarını doldurman gerekmektedir. Bu aşamada projenin hayata geçebilecek olgunlukta olması oldukça önemli.

– Değerlendirme ve final

Ekip arkadaşlarınla oluşturduğun proje değerlendirilecek ve başarılı bulunan projeler jüri sunumu gerçekleştirecektir. Jürilerin puanlaması ile yarışma birincisi, ikincisi ve üçüncüsü belirlenecektir.

TOPLAM ÖDÜL

75.000 TL