İzmir Kalkınma Ajansı TETSOP kapsamında Rüzgar Enerjisi Eğitimi – Yaşar Üniversitesi – Makina Mühendisliği Bölümü

İzmir Kalkınma Ajansı TETSOP kapsamında Rüzgar Enerjisi Eğitimi

Rüzgar enerjisi sektörünün ihtiyaçlarına uygun olarak, İzmir Kalkınma Ajansı 2021 Çalışma Programı’nda Temiz Enerji ve Temiz Teknolojiler Sonuç Odaklı Programı (TETSOP) altında Yenilenebilir Enerji Sektörü Yatırım Ortamının İyileştirilmesine Yönelik Faaliyetler başlığına yer verilmiştir. Bu faaliyetler kapsamında sektörün rekabetçiliğinin geliştirilmesi ve İzmir ekonomisine katkısının artırılmasına yönelik sektörel eğitim programları, etkinlikler düzenlenmesi planlanmıştır. Söz konusu çalışma ile İzmir rüzgar enerjisi değer zincirinde yer alan firmaların kalifiye işgücüne kavuşabilmelerini sağlamak, rüzgar enerjisi alanında Üniversitelerde farkındalık oluşturarak öğrencilerin bu alanda bilgi/becerilerini arttırmak ve iş imkanlarını tanımalarını sağlamak hedeflenmektedir.

Bu kapsamda, Ajansımız ve Windbaba arasında imzalanan protokol ile İzmir’de kurulu üniversitelerin Makine Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği ile Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümlerinde okuyan (hazırlık sınıfı hariç)  101 lisans öğrencisine rüzgar enerjisi konusunda ücretsiz online eğitim; 16 lisans öğrencisine rüzgâr enerjisi sektöründe faaliyet gösteren özel sektör temsilcileri tarafından kariyer danışmanlığı ve rehberlik hizmetlerini içeren mentorluk hizmeti verilecektir.

Ayrıca, Online Eğitimleri alan 101 öğrenci arasından tüm eğitimleri tamamlamak ön koşulu ile sertifika sınavları sonucunda en başarılı olan 10 öğrenciye rüzgar enerjisi sektöründe faaliyet gösteren firmalarda staj imkanı sağlanacaktır

Başvurular https://izka.org.tr/izka-windbaba-is-birligi-ile-ucretsiz-ruzgar-enerjisi-egitimleri-verilecek-2/ web adresi üzerinden alınacak olup, başvuru formunda verilen bilgiler esas alınarak Ajans ve sektör uzmanlarından kurulu bir komisyon tarafından değerlendirilecektir.